Pieterpad etappe 17: Vorden – Zelhem

20 juli 2018, 17 km

Aangezien de tijd voor oktober begint te dringen wordt het weer eens tijd voor een etappe.. De vorige keer is het me goed bevallen om na een ochtendvergadering ‘s middags te gaan wandelen dus dat staat opnieuw op de planning.. ik breng mijn auto naar Braamt en ga richting kasteel Vorden. Ik moet altijd lachen als de local taxichauffeur geen idee heeft waar dat is.. lang leve de tomtom!

Het eerste stukje is gecombineerd met het trekvogelpad.. dat is er zeker een die nog een keertje in de planning staat, maar hier besluit ik toch maar het Pieterpad te volgen..

Slapen

Ik overnacht bij b&b Het uutrusthuus. 

Een heerlijke b&b in een tuin met drie geweldige honden.

Vandaag staat Vorden Zelhem op het programma; grotendeels onverhard, redelijk beschut in bossen. Maar het gebrek aan neerslag in Nederland maakt van onverhard zo langzaam aan bijna verhard en de hitte is zelfs in het bos voelbaar. Mijn voeten hebben het er zeer lastig mee (ze zijn gigantisch opgezwollen), en ik loop na de eerste helft van de etappe redelijk op eieren. Het geeft me natuurlijk wél een excuus om mezelf te trakteren op een ijsje bij een van de twee rustpunten.

Lokale fauna

Ik weet niet of dit ook door de warmte komt, maar ik spot vandaag een bizar aantal wilde dieren. Vorige week besloot een mol op bospop om naast me boven de grond van de muziek te komen genieten, vandaag zie ik drie reëen en twee hazen.. wooohoo!!

Toch ben ik megablij als ik na achten eindelijk Zelhem binnenloop en bij mijn b&b arriveer. In een prachtige tuin geniet ik met mijn gastvrouw van mijn prikwater, en dan mag eindelijk het zand en zout eraf.. ik besluit de schade aan mijn voeten voor morgen te laten en duik voldaan mijn bed in.

Fotoalbum