Pieterpad etappe 18: Zelhem – Braamt

21 juli 2018, 19 km

Ik zit ‘s ochtends vroeg al aan mijn ontbijt. Er worden opnieuw tropische temperaturen verwacht dus ieder stukje dat vroeg kan is meegenomen.. Maar dat valt alsnog tegen. Na een half uurtje lopen ben ik al doorweekt. Een gevaarlijker signaal is echter dat mijn voeten niet echt goed hersteld zijn, en dus vanaf de ochtend protesteren.

Sinds de afgelopen week heb ik wandelstokken. Ja, ik weet dat ik die in Nederland amper nodig heb, maar ik moet toch oefenen voor mijn tocht in Frankrijk, dus daar kan ik dan maar beter mee beginnen. Diegenen die mij kennen, weten dat ik niet uit het soepelste hout gesneden ben (altijd diegene die het laatst gekozen werd met de gymles).  Dus ik heb inderdaad oefening nodig.

De theorie is leuk. Linkerbeen, rechterarm en vice versa, maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Pas nadat ik bijna mezelf tegen het asfalt heb gewerkt besluit mijn lijf wat te relaxen en vind ik mijn pas.

Slangenburg

Net als gisteren besluit de local wildlife dat die bezwete mevrouw geen gevaar is. Maar als er een konijn 5 meter van me vandaan het pad oprent en langs mij heen floept, moet ik toch effe knipperen.  Dat er vervolgens uit hetzelfde stukje veld een border collie aan komt sprinten verklaart ineens veel. Het enige beest dat met zijn eigen bordje aangekondigd wordt, schittert daarentegen door afwezigheid.

Ik wandel via de gronden van kasteel Slangenburg richting Braamt.. De route is mooi. Lekker afwisselend, maar hij had een aantal km korter gemogen in deze temperatuur..de laatste km klunen door het net gemaaide droge gras aan de zijkant van de sloot, is absoluut een km klunen te veel… ik voel de blaren..

En dan eindelijk bij mijn auto! Wooohooo! Weer een dagje mezelf ontdekt, en Nederland verkend.

Fotoalbum