Wandelroute NS Landgoed Groeneveld

7 april 2019, 13,5 km

Het is 7 april en mijn google app herinnert mij eraan dat het een jaar geleden is dat ik aan het Pieterpad begon. Aangezien ik een hele winter zo ongeveer aan een winterslaap heb gedaan wordt het hoog tijd dat ik ook dit jaar weer begin met mijn wandelen. Echter mijn eerste wandeling van het trekvogelpad is direct een hele lange, en dat durf ik zeker nog niet aan. Ik zoek dus een kleinere wandeling uit op de NS. En eentje die in de buurt ligt. Ik kom terecht bij de NS wandeling Landgoed Groeneveld. 

Als ik de beschrijving goed doorlees, zie ik dat ik stiekum alsnog een stukje trekvogelpad loop… Ach ja…dan doen we deze dit jaar nog wel een keertje.

verkeerde afslag

Ik start mijn wandeling laat, zodat ik volop kan genieten van de ontluikende lentezon. En deze is er volop! Later lees ik dat het de eerste zondag van het jaar is. De wandeling loopt van station Baarn naar station Hilversum Mediapark. Op de route wordt er twee keer gekruist met het Westerborkpad. De tweede keer staat heel duidelijk aangegeven in de omschrijving. De eerste keer helaas niet…. Ik kom er dus pas achter als ik al een tijdje op het Westerborkpad loop…. Tja… toch maar terug dan en de spoorbrug oversteken. Altijd wel de routeomschrijving blijven lezen… niet gewoon rood-witte markers volgen… 🙂

het landgoed

Op de route van vandaag is voldoende horeca. Mijn eerste pleisterplaats komt al naar 2,5 km (voor mij dus na ruim 4km)… Op het kasteel van landgoed Groeneveld is een prachtig grand café. Ze gebruiken producten uit de streek en in het seizoen. Ik kom er langs rond lunchtijd, dus prima gelegenheid voor een hapje. Daarna volg ik de slotgracht over het landgoed. In de slotgracht zijn diverse hondenverenigingen actief. Naast de retrievers van de foto zag ik vergelijkbare groepen labradors en jachthonden. Ze hadden veel plezier.

Na het landgoed gaat het landschap eerst over in een stukje bos, en daarna in heide. Aangezien de wandeling dicht bij huis is, herken ik dit stukje direct. Hier heb ik eerder al een keertje gelopen. Toch blijven de zand/duinen vlaktes steeds spectaculair.

Ondertussen merk ik dat mijn lijf toch nog niet gemakkelijk omgaat met langere afstanden. Net als vorig jaar zal ik moeten opbouwen.. Oh well, geen probleem. Wat vorig jaar lukte, gaat dit jaar vast ook kunnen. Voor vandaag besluit ik mijn wandeling bij LaPlace in Laren. Het is niet de eerste keer dat ik hier ben, en ik besluit de volgende keer gewoon naar huis te lopen aan het einde van deze wandeling.  Het is druk. Later lees ik in de krant dat LaPlace een maand dicht gaat voor verbouwing en dat dit voorlopig de laatste openingsdag was. Goed om even te weten.

En nu conditie gaan opbouwen… op naar een volgend wandeljaar.

Fotoalbum