Pieterpad etappe 8: Schoonoord – Den Hool

11-5-2018, 17,3 km

Een lang hemelvaart weekend. Helaas kent het geen beste weersvoorspelling. Alleen de vrijdag lijkt een mooie wandeldag te worden. Op vrijdagochtend kijk ik of de weersvoorspelling aanhoudt. Droog… mooi ik mag weer een dag!

Aangezien ik de vorige route niet heb afgemaakt, moet ik even passen en meten om te besluiten welke afstand ik ga lopen. Ik besluit mijn auto naar Den Hool te rijden, en met de taxi naar het vorige eindpunt te gaan. Dat maakt mijn route van Schoonoord naar Den Hool. Mijn inschatting is dat dit ca 17 km is, met een lunchpunt op het juiste moment in Sleen. De taxichauffeur maakt me direct weer zenuwachtig. “zo mevrouw… dat is een aardige afstand”… het eerste dat ik dus doe zodra ik uit de taxi stap is de route opnieuw narekenen… ik zal toch geen fout hebben gemaakt?

De muggen uit de vorige etappe laat ik in het bos achter me. Vandaag blijkt het de dag van de rupsen!!… Het is dat er strakjes mooie vlinders uit komen, maar de hoeveelheid rupsen die voor mijn neus uit de bomen bungelt, is nogal overweldigend! Een collega wandelaar omschrijft het treffend.. “het regent rupsen vandaag”..

Mijn lunch geniet ik in Sleen bij De Deel in Sleen. Zij hebben een leuke kaart met kleine gerechtjes die je kunt combineren.

Echte sluizen

Daarna loop ik grote stukken langs het water. Dit levert mooie plaatjes op, en een praatje met een heuse brugwachter; die nog ouderwets de brug moet komen openen.

Doordat ik vanalles combineer is de route erg afwisselend. Alleen veel meer over asfalt dan de afgelopen routes. En mijn voeten en benen vinden zachte ondergrond doorgaans fijner lopen. Toch houden ze zich prima. Voor het eerst sinds ik gestart ben heb ik ook geen ‘laatste drie km blues’ (waar het lijf zo ongeveer drie kilometer voor het einde denkt ‘je zoekt het maar uit, ik ben klaar vandaag’).. Al met al zeer hoopvol.

Ook heb ik op het einde nog wat afleiding. Ik kom een heuse “toys for boys” tegen. Lachen!

Uiteindelijk ben ik rond 5 uur in den Hool. De koffieplek die ik op de heenweg had gezien is helaas gesloten. Maar de eigenaresse komt alsnog naar buiten en biedt aan om een kopje voor me te zetten. Dubbel genieten. Opnieuw bedenk ik me hoeveel leuke mensen en plekken ik tegenkom, en hoe bijzonder dat is

Fotoalbum