Pieterpad etappe 7: Schoonloo – Schoonoord

6-5-2018, 17,7 km

De etappe van vandaag loopt officieel van Schoonloo naar Sleen, en is 24 kilometer. Ik heb geen idee hoe mijn voeten het houden en dus besluit ik om mijn auto in Schoonloo te laten staan en maar te gaan wandelen. Daar waar de pijp uitgaat neem ik wel weer een taxi terug.

De eigenaresse van de B&B kent haar Pieterpadlopers, en biedt supervriendelijk aan dat ik een lunchpakketje mag maken en meenemen. Ze weet dat er onderweg niets te krijgen is. Immers “Als je aan Drenthe denkt, denk je aan bos, dus vandaag loop je alleen maar door de bossen.” Opnieuw verbaas ik me erover hoe weinig ik eigenlijk van Nederland weet. Ik denk in Drenthe met een beetje geluk aan hunnebedden (hetgeen ik blijkbaar al mijn hele leven verkeerd uitspreek want het zijn hunebedden)

Maar dan mag ik op pad. Het wordt opnieuw prachtig weer. Stiekum ben ik blij met die bossen.. dat betekent in ieder geval aangename looptemperatuur. De route is inderdaad bosrijk. Ik moet lachen om de vele “kerstboombosjes” die in de bossen zijn aangeplant. Ik vraag me af, of er ooit iemand is die het jaar erna zijn boom komt uitgraven met de kerst.

Lunch

Rond het middaguur vind ik een prachtige plek. Achter mij een groot ven, en voor mij uitzicht op een overgroeid deel van het pad. Totaal rustgevend. Tijd voor mijn lunchpakket.

Ik merk bij het verzorgen van mijn voeten (Ja, ik ben nog niet volledig blaarvrij) dat blijkbaar niemand ooit de Drentse muggen de memo heeft gestuurd dat diabeten niet lekker zijn. Op korte tijd word ik zeker 6 keer gestoken… Dat is me toch de laatste vijf jaar niet meer overkomen…

Dan wordt het toch tijd om de rest van de route te starten. S middags ontmoet ik diverse medelopers. Het oudere koppel dat met auto en fietsen door het land trekt… Eerst met de auto naar het eindpunt..dan fietsen naar het beginpunt…lopen naar het eindpunt, en vervolgens weer rijden naar het beginpunt om de fietsen op te halen…. WOW! En de dame die ook in haar uppie het pad loopt, en die me op de laatste paar kilometer vergezelt.

Omdat het eigenlijk prima gaat loop ik meer van de route dan verwacht. Alles bij elkaar nog zeker zon 16,5 km, voordat ik afbreek naar Schoonoord. Daar wacht me nog een onaangename verassing. In kleine gehuchten is een taxi een uitdaging… Van de drie organisaties die er rijden is er één vrij, en de andere twee hebben geen plek… Oops! Gelukkig blijkt er dan ineens in de moderne tijd een ouderwetse bus de uitkomst… Die dropt me zelfs vlak naast mijn auto! Ik kijk op de teller en zie dat ik ook vandaag 17,5 km gelopen heb. Zeer tevreden terug naar Bussum.

Fotoalbum