Pieterpad etappe 6: Rolde – Schoonloo

5-5-2018, 18 km

Rond 7 uur zit ik ‘s ochtends vroeg al in de auto richting Drenthe. Het is een strakblauwe hemel en het belooft een prachtig weekend te worden. De zon schijnt, en ik heb wat stappen te zetten. Ik zet mijn auto in Schoonloo bij het eindpunt en heb onderweg de taxi al geregeld die mij in Rolde weer afzet. De taxichauffeur waarschuwt me dat ik vandaag op een aantal plekken goed moet uitkijken omdat er nogal eens mensen verkeerd lopen.. Goed.. een gewaarschuwd mens telt voor twee..

Dus loop ik vanuit de dropplek bij de kerk in Rolde prompt de verkeerde kant op…..

Gelukkig zijn er overal langs het pad behulpzame locals die aan de hand van het zien van het boekje gevraagd en ongevraagd advies geven.. dus ik sta al weer snel met mijn neus de goeie kant op.

Eten en drinken

Aan het einde van de route kom ik aan bij Hegeman. Daar eet ik mijn avondeten
Mijn slaapplek is  in een mooie B&B op een locatie niet al te ver weg.

De route voert langs en door bospercelen en akkers. Het hoogtepunt van de dag is als er voor mijn neus twee herten het pad oversteken. Je voelt je direct midden in de natuur.  Vrij direct hierna een kort hindernissen parcours. .. Klimmen!!

Of… in mijn geval -waar het eerste opstapje te hoog is-.. ga zitten op de bovenste tree.. hijs je benen op de eerste tree, en sta op en klauter verder…. ik ben blij dat er geen publiek is…

De route is vandaag weer 18 km, maar ik had vorige week bedacht dat ik dat kon, dus dat gaat nu weer lukken. Hij is echter een stuk minder afwisselend. lange rechte stukken en heel veel bospercelen. Het weer maakt echter heel veel goed. Af en toe ben ik wel  blij andere lopers te zien.. dat betekent dat ik in ieder geval nog op de juiste plek ben, want de markering is inderdaad ‘few and far between’.

Ik weet dat ik gedurende de hele dag geen ‘bewoonde wereld ga tegenkomen dus in mijn rugzakje zit wat meer substantieel spul om de maag te vullen.  Over het drinken heb ik minder nagedacht.. De afgelopen weken heb ik mijn waterfles nauwelijks aangeraakt. Maar een iets heter weer en geen terassen zorgt aan het einde voor dorst.. Dus ik ben blij als ik eindelijk Schoonloo bereik.

Fotoalbum