Pieterpad etappe 16: Laren – Vorden

7 juli 2018, 13 km

Als ik om 7 uur de hoteltuin instap voor het ontbijt is het al warm. Tjonge dat belooft wat voor vandaag. Ik zorg voor voldoende water (want geen pleisterplaatsen voor het eindpunt) en besluit vroeg op pad te gaan.

In een soort van mindgame die ik gedurende de hele route al met mezelf speel houd ik mijn ogen open voor ‘het beest’ van de etappe. Zo heb ik al routes gehad die in het teken stonden van rupsen, muggen, hagedissen, minislangen, maar ook egels, konijnen en zelfs een keer een hert. Vandaag gaan we exotisch; in de eerste wei staat een koppel struisvogels nieuwsgierig te kijken naar een vroege wandelaar.  Verder kom ik vandaag een soort van dikbilschapen tegen en een ‘vitesserups’

De route voert langs een spoorlijn waar een minitrein heen en weer rijdt en het twentekanaal.  Maar het is vooral rechttoe rechtaan. Je merkt zelfs dat de schrijver van het boekje een beetje zenuwachtig wordt op welke manier hij ruim 4,5 km (kaart 2/3) recht vooruit moet beschrijven.. Hij of zij weet er nog 11 regels van te maken.

Kastelen in Vorden

In de buurt van Vorden wordt het weer wat gevarieerder. We volgen een deel van de kastelenroute.. ik heb geen idee dat we er zoveel hebben, en al zeker niet in een relatief klein gebied. Toch ben ik heel blij als ik het eindpunt nader.. het is erg heet, en dat maakt ook een relatief korte wandeling best vermoeiend. Je krijgt er wel mooie foto’s met een strakblauwe hemel van.

Maar… ik ben wel op het eindpunt van het eerste boekje. Niet exact het middelpunt, maar psychologisch wel. woohoo! Tijd voor een feestje!

Volgende week geen lopen; het volgende festival komt eraan.. heerlijk twee dagen bospop. Daarna deel 2.

Fotoalbum