Pieterpad etappe 15: Holten – Laren

6 juli 2018, 14,5 km

Bijna op het einde van boekje 1…ik lees mijn blog nog eens door. Ik zie dat ik in april gestart ben, en uit mijn foto’s kan ik inmiddels stiekum toch drie jaargetijden halen…in de eerste foto’s hebben de bomen nog hun winterdracht.. van zachte licht lentegroen zijn we inmiddels aangekomen in hartje zomer.. de natuur herinnert me hier op alle manieren aan..

De temperatuur is heet, de lucht droog, libelles om me heen en het mais staat ineens tot boven mijn hoofd… Gedurende mijn wandeling van vandaag kom ik ineens ook de eerste rijpe bramen tegen… bramen in begin juli.. het moet niet gekker worden…

Vandaag heb ik een middag vrij. De geplande route is ‘maar’ 15 km dus ik besluit het erop te wagen dat ik dat tegenwoordig wel in een middagje kan.. dus aansluitend aan mijn werk rijd ik naar Holten, waar ik rond 14:00 arriveer. Na de lunch is het om 14:35 tijd voor de start van de etappe

De route is zeker niet de mooiste tot nu toe. Wat ik jammer vind is dat ik bijna de hele route over asfalt loop. Sterker nog.. een deel dat in het boekje nog via onverhard zandpad loopt is inmiddels via de markering omgelegd naar een verhard pad. Zonde!!

Op naar mijn vierde provincie

Toch blijft er ook vandaag genoeg moois te zien. Ik wandel mijn vierde provincie binnen, via een mooi beekje in de achterhoek…Voordat ik het landgoed Verwolde op steek, bezoek ik mijn eerste onbemande rustplaats… leuk!! Ik krijg direct gezelschap van een nieuwsgierige kip. Hier zie ik ook de eerste Pieterpoppetjes. Aangezien mijn rugzak al voorzien is van een st jacobschelp besluit ik deze te laten maar ik sluit niet uit dat ik later op de route niet toch besluit om er een te adopteren..

Nog een etappe en dan ben ik aan het einde van boekje 1. Woohoo

Eten en slapen

S avonds eet en overnacht in bij  Hotel Bakker ik in Vorden ( Laren was vol).. dus ik ben al op mijn eindplek voor morgen.

Fotoalbum