Pieterpad Etappe 14: Hellendoorn – Holten

30 juni 2018, 18 km

Dit weekend maar één wandeldag aangezien ik morgen heb afgesproken met mijn middelbare schoolvriendinnen.. met wie ik zo langzamerhand al 34 jaar herinneringen deel.. goeie vooruitzichten!

Vanochtend dus op weg naar Holten…  Dit blijkt slechte timing. In Holten vindt vandaag een internationale triathlon plaats. Ik laat de auto dus niet op het station, maar ergens in de wijk achter.  Een beetje op hoop van zegen dat ik hem kan terugvinden, en dat ik vanavond de wijk uitkom.  Met de taxi ga ik naar het startpunt in Hellendoorn, en op pad.. Dit keer opnieuw een taxichauffeur die zich bijna verslikt in mijn plan.. ‘wat ga je doen? Maar.. waarom?’…ik moet er zelf wat om lachen.. voor de lol!!

Versnaperingen

Eenmaal op pad is het vandaag vooral heet! Ik ben blij dat een deel van de route weer door bos gaat. In het bos staat een briesje en is er schaduw..Daarnaast  loop ik heidestukjes en kringelpaadjes… Er is – totdat ik de rand van Holten bereik – een verdacht volledig gebrek aan horeca langs de route… Dat is nooit de beste actie voor mijn humeur… zeker niet met hitte, maar het is niet anders..

Gelukkig heb ik op de route nergens last van de triathlon.. ik kom op een plekje met uitzicht op het fietsparcour, maar voor de rest zijn beide routes strict gescheiden… de route blijkt wel langer dan het boekje voorspelt.. een deel daarvan is de extra 500 meter van en naar de auto. Echter waar er zon 15,5 km beschreven is worden het er zonder verkeerd lopen alsnog 18..Ach ja… uiteindelijk ook geen probleem.

Op weg naar huis ontvang ik een uitnodiging om bij vrienden aan te schuiven bij de BBQ..wat een luxe na een dagje lopen..

Friends, sunshine, outside, adventure… het leven is mooi!

Fotoalbum