Pieterpad Etappe 9: Den Hool – Coevorden

19-5-2018, 12,5 km

Pinksterweekend! Mooi weer.. tijd voor een stukje Pieterpad!!

Aangezien ik bij mijn ouders in het diepe zuiden overnacht heb,  ben ik een tijdje onderweg ..  Gelukkig is het overgebleven stukje van de vorige route goed behapbaar. Vanuit Den Hool is het nog ruim 12 km tot Coevorden.  Die kleine route is maar goed ook want de TomTom vindt het een goed plan om mij van Sittard naar Coevorden via Duitsland te sturen. En dat in het Pinksterweekend…. In Coevorden heb ik dan ook nog in de drukte een taxi nodig.

Enfin 8:30 op pad en 14:00 sta ik aan de start.  Hmmm ik doe iets verkeerd. Gelukkig breekt wel om 14:45 de zon door… dat maakt veel goed!

Ik heb in de blogs van anderen al gelezen dat het niet het beste stukje route is.  Maar ja… je loopt natuurlijk wel het Pieterpad, en niet alleen de highlights..

En inderdaad.. het stuk is voornamelijk over asfalt, en dat vinden mijn voeten toch niet de fijnste ondergrond. Dus de ‘kleine ontspannen wandeling’ wordt al snel toch een lastige route.  Rond 18:00 ben ik dan toch terug bij het station in Coevorden. Hopelijk morgen een mooier stukje..

Eten en slapen

Ik eet en slaap bij de De Wolfshoeve.  Dit hotel krijgt later in het jaar een nieuwe eigenaar, en waarschijnlijk ook een nieuwe naam

Fotoalbum