Pieterpad etappe 10: Coevorden – Hardenberg

20-5-2018, 20 km

Op een mooie pinksterdag… ergens in de zon…

Na mijn ontbijt in Coevorden start het schaakspel van de auto en de startplek weer. Auto naar Hardenberg brengen, en vervolgens met de trein van Hardenberg terug naar Coevorden… Als je het Pieterpad maar loopt zoals het bedoeld is, dan heb  je prima kansen voor het openbaar vervoer.

De zon schijnt ‘s ochtends vroeg al, dus direct goeie zin.. En direct na de kern van Coevorden is het ook meteen al prachtig. Een paar heuvelruggen, uitzicht op vennen, grote delen onverhard. Prachtig weer, wat kan je je nog meer wensen van een wandeling.

De weg kwijt

Ik weet dat het mijn eerste 20 km wordt (19 km route, en 1 km terug naar de auto), maar de hele route blijft afwisselend. Velden, water, heuvels, paden…

Op één punt ben ik de markers volledig kwijt. Gelukkig is dat aan het begin van de dag op zo’n tijdstip dat je nog iedere 10 minuten wordt ingehaald door iedereen die sneller loopt, dus dat gaat goed. En als je dan de marker wel spot, voel je je wat oenig.

Vandaag is er voldoende mogelijkheden tot eten aan de route. Nooit helemaal zeker omdat het Pinksteren is, maar gelukkig is de lokale bierbrouwerij open voor een hapje en een drankje. Lekker ontspannen aan het water. Je vergeet bijna dat je nog een halve wandeling moet.

Het bord bij de sluis attendeert me dat ik in Overijssel ben aangeland.. Ongelooflijk. Ik heb gewoon al twee provincies doorgewandeld… Wie had dat ooit gedacht..

Ook het middagdeel loopt soepel. Vlak voor Hardenberg blijkt er echter sprake van een omleiding. Direct blinde paniek… Niet dat het dan slecht wordt aangegeven, maar ik ben mentaal niet voorbereid op verassingen aan het einde die de route langer maken…. Gelukkig blijkt dat niet echt het geval. In plaats van door de natuur lopen we nu door een buitenwijk Hardenberg binnen. Woohoo! Mijn eerste 20 is een feit.

Eten en slapen

Ik eet bij Koradja in Hardenberg en slaap bij een leuke b&b aan het pad Odin’s place.

Fotoalbum