Pieterpad etappe 11: Hardenberg – Stegeren

21-5-2018, 14,5 km

En dan de tweede pinksterdag.. Een derde dag voor een wandeling.

Mijn lichaam lijkt ‘s nachts goed te herstellen. ‘s avonds zijn de voeten echt beurs, maar ‘s ochtends staan ze weer klaar voor een nieuwe route. Ik plan om vandaag rustig aan te doen. Ik parkeer mijn auto in Stegeren (ca 12 km), neem de taxi terug naar Hardenberg (vandaag maar vooraf geregeld), en loop op mijn gemak terug naar de auto.

De route loopt bijna geheel over verharde wegen vandaag, maar vooral het stukje Hardenberg uit is een gebied met prachtige uitzichten. Er is duidelijk te zien dat er aan de stad gesleuteld wordt, en het Pieterpad is nog niet helemaal bijgewerkt. Zo kan je al veel eerder een nieuw pad op, maar het boekje leidt nog langs de normale weg.

De dag is prachtig. Opnieuw heet en volop zon, maar gelukkig net als gisteren een heerlijke bries. Prima wandelweer. Veel van de route leidt over fietspaden. Dat is vandaag een beetje een nadeel omdat er  (toevallig?) ook gigantisch veel fietstochten zijn. Op nauwe fietspaden dus een beetje uitkijken… op de schaarse bankjes langs de route is het een drukte van de jewelste.

Op een van de bankjes word ik overigens ook vriendelijk weggejaagd door een zwerm wespen, die duidelijk vinden dat ik iets te dicht in de buurt van het nest ben neergestreken.. Best bijzonder zo’n grommend zwerm..

Opladen

Halverwege de route stuit ik op een koffieplek die ik niet verwacht. Een heerlijke tuin waar je even kan bijkomen. En waar de telefoon weer even kan worden bijgeladen. Zoveel foto’s trekt de batterij wel leeg.

En daarna het laatste stukje door de bossen naar Stegeren. Daar blijk ik op de dijk aan de verkeerde kant mijn auto te hebben geparkeerd, waardoor de route dan toch stiekum 2,5 km langer wordt… Ach ja… ik ben vroeg en heb alle tijd. Maar ik neem me voor om toch wat meer tijd te spenderen aan het beter leren lezen van kaarten.

Dat was het dan voorlopig..De komende vier weken mag ik even afkicken van het Pieterpad. Na pinkpop de volgende etappe!

Fotoalbum