Wandelroute Natuurmonumenten: Bomenroute ‘s Gravenlandse Buitenplaatsen

16 februari 2019, 13 km

Mijn lijf schreeuwt al een tijdje om wandelactiviteiten, maar mijn brein is nog in een stevige winterslaap. Dat is geen goeie match. Het weerbericht van vandaag belooft een voorbode voor de lente, dus ik ga een poging doen.

Wandelen in de buurt

Ik wil dit jaar het trekvogelpad lopen, maar daar wil ik nu nog geen start mee maken. Dus ga ik op zoek naar een wandeling in de buurt, waar de kans op drassige weilanden minimaal is. Het wordt de bomenroute van de sGravenlandse Buitenplaatsen.

Het is zeker niet de beste timing (ik vind bomen tenminste veel mooier met blad).. maar ik heb al vaker in dit gebied gewandeld, en het is er altijd supermooi, dus ik durf de gok wel te nemen..

Opnieuw stellen de terreinen van natuurmonumenten niet teleur. Hun app is altijd superduidelijk, en geeft extra informatie over bepaalde stukjes in de route. De kans op verkeerd lopen is minimaal.

Ik heb de route op het einde aangepast. Omdat ze je het liefst niet door druk verkeer laten lopen, moet je een deel van de route teruglopen. Daar houd ik niet zo van, dus ik heb na de laatste bomen teruggelopen via het dorp. Ietsje korter (13 km), maar dat kan mijn lijf wel waarderen… want het kan dan wel roepen om wandelactiviteit, maar opstaan en van de bank afkomen, blijft toch altijd lastig…

Dus nu, vanaf de bank, maar met spierpijn, mooie opening van het wandelseizoen allemaal!

Fotoalbum

Click edit button to change this text.