Pieterpad etappe 22: Groesbeek – Gennep

9 augustus 2018, 14,4 km

Twee dagen vrij.. te mooi om te laten gaan..en ook nog prima wandelweer! Nou… in zoverre… behalve de voorspelde onweersbuien…

S ochtends vroeg rijd ik naar Groesbeek.  Een groot deel van deze autoroute is door het bos, dus ik heb al zo’n vermoeden hoe de wandeling gaat starten. Inderdaad.. de eerste helft is volledig door bos, met af en toe een open veld. Deze veldjes blijven voor mij een vraagteken. Het is niet dat je er beslist niet kunt komen met een landbouwvoertuig, maar t is diep in t bos wel ingewikkelder. Dus wie bedenkt zich dan ‘ik ga hier eens graan/mais/aardappels verbouwen?? Ik zal zoals gebruikelijk vast iets over het hoofd zien.

Wolkbreuken

Tijdens de ochtend blijkt dat de voorspelde buien iets eerder de wandelomgeving gaan bereiken dan ‘later in de middag’. Dus in mijn eerste race tegen de klok ben ik precies op tijd het bos uit en loop ik  de Diepen in net voordat de bui losbarst. Mijn eerste plensbui zit ik comfortabel uit.

Ik heb ca twee uur voor het opnieuw losbarst. Een behulpzame mevrouw op het terras weet me te vertellen dat ik een stukje terug moet… (om Milsbeek heen). Ik heb inmiddels al gezien dat mijn GPS route dat ook denkt. Echter mijn boekje en de markers wijzen inmiddels naar een nieuwe route.  Deze route loopt volledig door Milsbeek, en ik vermoed dat de omleiding het gevolg is van de opname van een nieuw natuurgebied ten zuiden van Milsbeek in de route. Dat stukje is prachtig!! Maar laat je niet afleiden door ‘waar het asfalt eindigt’ in het boekje.  Je moet dan nog een flink stuk rechtdoor voor je via het fietspad het natuurreservaat inloopt. Ik word gelukkig geholpen door de aardige meneer die zijn huis uit komt snellen. “Mevrouw.. ik zie u aarzelen… u loopt vast het Pieterpad. Het is hier slecht aangewezen, maar u moet rechtdoor’. Geweldig!!

Bertha en haar vriendinnen

Gedurende mijn tocht door het nieuwe natuurgebied pakken de wolken zich dreigend samen. Ik navigeer langs koeien die inmiddels recreëren net als mensen. De ene helft staat IN de sloot, de andere helft niet in de wei, maar in de weg op het pad😂. Ze zijn super nieuwsgierig. De vogels voelen de bui aankomen. Terwijl het donkerder wordt begint een aantal met de liedjes voor de avondschemering.

Gelukkig loop ik opnieuw net op tijd Gennep binnen, en kan ik aansluiten voor de lunch. Op dat moment komt de tweede wolkbreuk voorbij … als ik na de lunch naar buiten stap, zie ik dat mijn b&b ernaast ligt.. wat een luxe. Prachtige route vandaag!

Eten en slapen

Ik overnacht bij de B&B Beeldig en zo
Bij de plaatselijke shoarmatent scoor in mijn avondeten

Fotoalbum