Pieterpad etappe 4: Haren – Zuidlaren

27 april 2018, bijna 15 km

Opnieuw een dag met een moeizaam begin. Blijkbaar kom ik dichterbij, en mag ik dus in plaats van door de polder nu over de A28. Maar zodra ik daar de snelweg opdraai, krijgt mijn auto kuren.. om half 8 heb ik de wegenwacht al naast mijn auto staan. Gelukkig blijkt het geen lekkende brandstoftank, maar een op hol geslagen dashbordmeter.. ik kan dus door!

Auto afleveren en naar het beginpunt… om 10:30 kan ik aan mijn route beginnen. Ik loop vandaag Drenthe in en vanaf seconde 1 is duidelijk dat ik een ander landschap ben binnengestapt. Er is veel meer begroeiing, en de kleuren, geuren en geluiden zijn volledig anders.. zo verstoor ik binnen 10 minuten 5 kikkers die zitten op te warmen in de zon..

De gedachte dat ik een hele provincie heb doorgelopen brengt me in feeststemming

Onnen heeft nog een ouderwetse stoere spoorbrug waar ik overheen mag klauteren. Aan de andere zijde word ik opgewacht door een roedel huilende honden (zeer spectaculair) en een aantal spechten. Echt stil is de wandeling niet😂. De natuur lijkt overal te ontwaken. Je ruikt de bloesem.

Ik wandel van Haren via noord- en midden- naar Zuidlaren. Alleen van de laatste heb ik al eerder gehoord.

Ik lunch heerlijk bij Mijn lunchadres onder het waakzaam oog (??) van de hond van de eigenaars en volg mijn weg vol goede moed. Rond 16:30 kom ik aan in Zuidlaren. Moe, maar een hele mooie trip achter de rug.

Eten en drinken

ik slaap die avond bij het brinkhotel
Vooraf ga ik bij de lokale chinees een hapje eten. Daar maak ik kennis met een ander koppel dat de omgeving per fiets verkent.

Fotoalbum