Pieterpad etappe 3: Ergens – Haren

14 april 2018, 15,9 km

Vandaag heb ik een zeer moeizame start…Het weer wil totaal niet meewerken: het is koud!   De planning is Wirum – Haren, maar mijn taxichauffeur heeft  een heel ander idee  bij de locatie waar ik naar terug wil… sterker nog… zijn locatie ligt in de verste verte niet in de buurt van het Pieterpad…(fijn zo vertrouwen op lokale kennis). En dan sta je daar met je route en je goeie fatsoen..en wat ben je dan blij met een moderne smartphone en een dik data-abonnement. Nog steeds in de kou, dat dan weer wel😄.

Stadswandeling Groningen

De route van vandaag is een combinatie van het laatste stuk van de officiële etappe 2 en het begin van de officiële etappe 3, en voert me onder andere volledig door de stad Groningen.

Groningen is de grootste stad waar het Pieterpad doorheen loopt. Het is absoluut een mooie stad, maar dit clasht in mijn brein wel met de ‘natuurwandeling’ die ik aan het maken ben, ondanks dat een deel van de route door het stadspark loopt.  De vele kroegjes zijn wel een welkome aanvulling voor de plaspauzes.

Ik ben echter blij als ik Groningen achter me laat. Over een enorm schilderachtige dijk loop ik richting Haren (Groningen) … De snelweg is dichtbij maar grotendeels uit het zicht. Dit bevalt een stuk beter!

Ik sliep in het postiljon hotel in Haren, maar dat bestaat niet meer

Fotoalbum