Pieterpad etappe 2: Winsum Wierum

8 april, 12 km

Ja niet direct denken etappe 2 is van Winsum naar Groningen…. Dat klopt… Maar dat trekken mijn voeten niet. Aan het einde van de rit hoop ik met enig gemak 20-25 km op een dag te kunnen lopen. Nu ben ik zover nog niet.

Vandaag start ik met na een ontbijt in de b&b met het brengen van de auto naar Groningen station. Ik weet vooraf dat ik dat niet ga halen, maar ik weet ook dat ik geen idee heb hoe mijn voeten zijn, maar dat ik wil doorlopen tot ik niet meer kan. Dit lijkt dan de slimste optie. Met de trein reis ik terug naar Winsum, waar ik op pad ga. De eerste pleisterplek is Garnwerd, maar voor ik zover ben, mag ik eerst door de weilanden… klimmen!

Mijn vorige ervaring met klimmen over hekjes was niet de meest succesvolle, maar nu valt het mee.. ook het weiland zelf is een stuk minder drassig dan gevreesd.

Rond de lunch kom ik aan in Garnwerd. Deze plek hoef ik eigenlijk niet in, maar het vooruitzicht van lunch aan het water is veel te aanlokkelijk..

Vervolgens via de wetsingersluis via Oostum naar Wierum. Op mijn pad bedenk ik dat ik blij ben dat ik een redelijk ijzeren blaas heb. Het Gronings landschap leent zich nauwelijks voor vrouwen plasplekken. In Wierum besluit ik dat mijn voeten er genoeg van hebben en bestel ik een taxi. Van Winsum naar Wierum… Dat klinkt mooi..Op naar huis, en op naar het volgend weekend!

Fotoalbum