Pieterpad etappe 27: Swalmen – Montfort

8 september 2018, 23 km

 

S ochtend vroeg weer op pad; Langzamerhand loop ik steeds dieper het zuiden in. Hierdoor is mijn reisduur inmiddels zon twee uur voordat ik de eerste stappen zet. In Swalmen word ik op de eerste rotonde al opgewacht door een enorme draak… als dat maar geen voorbode is..

Na een paar stappen sta ik voor ‘de mert’ in Swalmen. Ik ga richting Montfort vandaag. Op mijn rug plakt ‘oefenbepakking’ deze keer. Mijn nieuwe rugzak oogt spectaculair😉, maar ik ben toch blij dat ik voor vanavond gewoon een hotel geboekt heb en geen tent hoef op te zetten. Ik heb respect voor iedereen die dat na een etappe nog voor elkaar krijgt!

Spijkerbroek met hindernisparcours

De eerste pagina uit het boekje is lang vandaag, maar aan het einde wacht wel een mooie beloning van heerlijke koffie bij Spik. Ik moet lachen om de benamingen: ik loop door de spijkerbroek.. ook weer eens wat anders. Het is in het eerste stukje wel navigeren. Rondom een mini loopgeul heeft een vriendelijke landeigenaar aan twee kanten prikkeldraad geplaatst. Om nou te zeggen dat ik dit mijn evenwichtsgevoel ten goede komt, nee.. maar het geeft mijn brein wel de nodige afleiding!

Na Spik loop ik vooral om Roermond heen.. Dit betekent dat ik een aantal grotere wegen doorkruia, en dat er redelijk wat asfalt op de route is. Toch ben ik wel blij dat ik niet door Roermond hoef. Begrijp me niet verkeerd.. het is een mooie stad, maar ik loop toch echt liever bospaadjes!

Op jacht naar lunch

In Melick heb ik de lunch gepland.. ik heb de keuze tussen een snackbar en een eetcafe. Ik kies voor de laatste, maar daar is helaas een koffietafel (uitvaart) aan de gang, dus dat gaat niet door. Gelukkig krijg ik wel een kopje koffie. Dan maar door naar st Odilienberg. Ondanks dat ik vroeger op een steenworp woonde is dit mijn eerste keer hier.. Wat een leuk dorp! De lunch blijft een beetje sappelen.. bij een café kan ik gelukkig een tosti bestellen. De inwendige mens is eraan toe zo rond 15:00.

En dan het laatste stukje van vandaag.. richting Montfort.. De laatste vijf km gaan opnieuw door bossen en paadjes.. fijn! Ik ben wel blij als Montfort opduikt. Op mijn teller staan 23 km..met bepakking! Tevreden mens!!

Fotoalbum