Pieterpad etappe 28: Montfort – Slek

9 september 2018, 10 km

Vandaag staat er een korte route op het programma. Mijn sociaal leven dicteert een vroege thuiskomst in Bussum, maar ik kan nog wel alvast een klein stukje lopen.

Op de kaart zie ik dat tot Slek ongeveer 10km is. Nou heb ik nooit van Slek gehoord,  maar het maakt deel van van Echt. Echt was het dorp waar ik vroeger -in de prehistorie -uitging. In die tijd dat je nog disco’s, new wavers en hardrockers had. Ik hoorde tot de new wavers, en in Echt lag de Stoba. Heel veel goeie herinneringen.  Ik sta nu echt midden in mijn eigen jeugdsentiment.

De twee tochten van dit weekeinde kenmerken zich door prachtige luchten. Heel veel kleine wolken zorgen voor prachtige foto’s. In Montfort loop ik langs de kasteelruïne en de tuinen. Vervolgens is het vandaag vooral akkers en vergezichten.

De bramen langs de kant spelen een bijzonder spelletje. Blijkbaar kennen ze twee stadia: rood en verdord. Ondanks de vele struiken zijn er bijzonder weinig geschikt om te plukken. Toch jammer. Het heeft z’n charme om vers fruit te plukken gedurende de tocht.

Bij aankomst in Slek blijkt de route terug weer een uitdaging. Openbaar vervoer in Echt werkt prima, maar Montfort staat niet echt op de kaart. Ik moet dus weer een taxi overtuigen om mij op te komen halen. Als er iets is in het Pieterpad wat ik heb onderschat, is het het verkrijgen van een taxirit van a naar b. Daar zitten zeker nog gaten in de markt. Toch nog op tijd voor mijn afspraak gelukkig. Nog 14 km en dan kan ik bij mijn ouders aanschuiven…

Fotoalbum