Pieterpad etappe 12: Stegeren – Ommen

23-6-2018, 11 km

Eindelijk… die vier weken geen Pieterpad duurden best wel lang. Maar Frankrijk was prachtig en pinkpop was als vanouds een feest ( en voor mij een jubileum, aangezien mijn eerste pinkpop al weer 30 jaar geleden was). Er valt dus weinig te klagen. Sterker nog, er zitten heel veel leuke dingen in mijn leven☺️.

Dit weekend mag ik toch weer op pad. Op de eerste dag moet ik nog een stukje vorige etappe afmaken- van Stegeren naar Ommen. Het weerbericht is niet geweldig (koud en potentieel nat), maar dat mag de pret niet drukken. Om 10.20 sta ik klaar voor mijn taxiritje naar mijn startpunt. De stuw bij Junne in Stegeren. Daar tref ik de eerste (en laatste) signalen van die ninja-rups. Ik vermoed dat we binnenkort ninja-vlinders hebben…

Zandstrand in het bos

Het overgebleven stukje van mijn wandeling is klein en goed te doen. Voor het eerst heb ik ineens tijd over voor wat omweggetjes.  Nadat ik het eerste strand midden op de route in het bos tegenkom  loop ik nog effe door naar de Sahara… wat een geweldige plek!

Ik ben in het verleden uiteraard vaak genoeg op het strand en in de duinen geweest. Ook ben ik niet onbekend met zandvlaktes in heidegebieden en zo. Maar een verlaten strand midden in het bos is voor mij echt een nieuwtje. Zo gaaf om dat tegen te komen! De voetstappen in het zand geven een indicatie dat het niet altijd zo rustig is, maar het weer zit uiteraard niet echt mee voor een stranddag..

De route is mooi en vooral heel rustig. In tegenstelling tot de eerdere etappes zijn er weinig andere lopers op pad. Voor ik het weet ben ik al weer in Ommen.

Eten en slapen

Ik slaap vanavond in hotel papaping. Omdat het hotel een sauna met zwembad heeft, besluit ik hier ook een hapje te eten, en mezelf de rest van de avond te pamperen… Afzien!

Fotoalbum